Drie jaar lang streden Estelle Cruijff en haar ex man Ruud Gullit over de hoogte van de maandelijkse door Ruud te betalen alimentatie. De rechter wees Estelle eerst als voorziening een maandelijks bedrag toe van 21.000,--, maar zijn uiteindelijk uitspraak was volkomen anders.

De rechter bepaalde dat Ruud zijn ex vrouw een maandelijks bedrag van 3500,-- euro diende te betalen plus een bedrag voor de kinderen. Dat was een heel ander bedrag dan de 21.000,-- euro, die Estelle had geeist.

Ze kon dan ook niet anders als in hoger beroep tegen deze uitspraak in de hoop alsnog het door haar geeiste bedrag te kunnen ontvangen. Maar ook het beroep won zij niet. Wel kwamen Ruud en Estelle een schikking overeen over de hoogte van de maandelijkse alimentatie.

Om welk bedrag dat gaat, daar laten beide partijen niets over los. Het bedrag is voor Estelle gelukkig wel hoog genoeg om in haar luxe appartement aan de Zuidas in Amsterdam te kunnen blijven wonen. Estelle betaalt daar maandelijks aan huur een bedrag van 1950,-- euro excl vaste lasten.

Maar ondanks de schikking handhaaft Estelle nog altijd wel de beslaglegging van 1 miljoen euro op de panden van Ruud. Blijkbaar wil ze een stok achter de deur hebben, mocht Ruud niet aan zijn verplichtingen voldoen.

Het beslag rust al sinds juli 2012 op Ruud zijn huizen en blijft dus , ondanks de schikking,  gehandhaafd. Ook het beslag van zijn ex vrouw Christina Pensa, met wie hij een regeling heeft getroffen om 140.000,-- te betalen, rust nog altijd op zijn panden.