Robbert B. en zijn 75 jarige vader worden door de FIOD verdacht van grootscheepse faillissementsfraude. Dat wordt dus geen leuke kerst. Ook zijn zwager is verdachte.

Met Robbert B. zette Wendy fitnessbedrijf DISQ op. Het bedrijf ging eerder dit jaar failliet, nadat er flinke onenigheid ontstond tussen de zakenpartners.

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) verdenkt hem er nu van dat hij de voorraad Disqs aan het bedrijf heeft onttrokken en daarbij gebruik zou hebben gemaakt van vervalste aktes.

Ook de vader van Robbert en zijn zwager zijn verdachten in dit onderzoek. Vorige week werden er al invallen gedaan bij een bedrijfspand en vier woningen van de verdachten.

Hierbij zijn goederen in beslag genomen die volgens de FIOD zijn onttrokken aan de failliete boedel. Het gaat onder meer om een grote hoeveelheid Disqs die via een andere onderneming van de verdachte alsnog te koop werden aangeboden.

De rechter en curator hadden deze voorraad echter aan Wendy toegewezen. Bij een van de invallenivan de FIOD werden bovendien wapens en een hennepkwekerij aangetroffen. 

Er zou voor 4 ton euro aan de failliete onderneming zijn onttrokken en ja dat is zwaar strafbaar. Wendy heeft nog niet gereageerd op deze laatste ontwikkelingen.