Ruud Gullit kan weer opgelucht ademhalen. De belastingdienst heeft alle twee de executoriale beslagen op zijn panden in Amsterdam eraf gehaald. De fiscus was tot deze maatregel overgegaan, omdat Ruud de aanslagen Inkomsten Belasting over de jaren 2010 en 2011 niet had betaald.

In juli 2013 ging de Belastingdienst dan ook over tot deze maatregel, waarbij zij op ieder gewenst moment al Ruud zijn panden op de veiling zouden kunnen verkopen en zodoende het te vorderen geld innen. Gelukkig is het zover niet gekomen.

Het kan niet anders als dat Ruud en de Belastingdienst het met elkaar eens zijn geworden. Er was namelijk een verschil van mening tussen Ruud en de fiscus over de hoogte van de IB aanslagen 2010 en 2011.

Gedurende de besprekingen hierover ging de fiscus ineens over tot de beslagen. Bedoeld natuurlijk om druk op Ruud Gullit uit te oefenen. Maar gelukkig is er een oplossing gevonden en behoren de beslagen tot het verleden.

Ruud was twee jaar geleden overigens van mening, dat de fiscus tot deze maatregel was overgegaan, omdat hij toen bezig was met de afwikkeling van zijn scheiding en zodoende hun vordering wilde veilig stellen.

Helemaal vrij van beslagen is Ruud nog altijd niet, want het beslag van 1 miljoen euro, dat Estelle in juli 2012 op al zijn panden liet leggen, handhaaft zij nog altijd. Estelle is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank inzake de hoogte van de alimentatie en zolang dat duurt zal het beslag op de panden blijven rusten.