In haar zoektocht naar een andere woning vond Floortje deze historische voormalige portierswoning, dat ook nog eens een Rijksmonument is.

Het beantwoord eigenlijk aan vrijwel al haar wensen. Niet voor niets schrijft de makelaar dat deze plek gelijk staat aan “Wonen als een God in Frankrijk”, in dit geval in Velsen- Zuid.

En dan ook nog eens op een steenworp afstand gelegen van Amsterdam. Wat bijvoorbeeld te denken van de sprookjes-achtige tuin, die als volgt wordt omschreven. “De tuin is een weelde van bloemen, er is genoeg ruimte voor allerlei soorten dieren, zoals de dwergezels die er nu wonen, en een pipowagen.

Het heeft een moestuin, een fruitboomgaard, een vuurplaats en een siertuin met geurende rozen en plukbloemen. Al het groen in de tuin wordt bewaterd met een beregeningssysteem uit eigen bron”. Het kan niet anders als dat Floortje niet kan wachten tot zij hier kan gaan wonen.

Ze betaalde er 1.095.000 euro voor, terwijl de vraagprijs 1,1 miljoen euro bedroeg. Ditmaal heeft Floortje er wel een hypotheek op laten vestigen, groot 926.000 euro. Het optrekje heeft met recht een schilderachtig karakter en ligt op het privé landgoed “Waterland”.

De woonoppervlakte bedraagt 137 vierkante meter en in totaal beschikt Floortje over vier kamers, waaronder drie slaap- en 1 badkamer, verdeelt over twee woonlagen. Koken kan zij in de semi-open luxe keuken, voorzien van inbouwapparatuur en vloerverwarming.

Buiten een tuinhuis met mogelijkheden kan Floortje haar eigen groente gaan verbouwen in de aangelegde moestuin. Dit wordt voor Floortje dik genieten van het buitenleven. Ze zal nog wel het een en ander laten verbouwen, maar dan is echt leven in haar eigen sprookje.