Mediacriticus Victor Vlam, de mannelijke Angela de Jong, slachtte recent Floortje Dessing tot aan haar enkels af vanwege het feit dat zij haar broer Johan had gedumpt. Reden: Johan is senator in de Eerste Kamer voor Forum voor Democratie van Thierry Baudet.

NARCIST

Zij kan zich absoluut niet vinden in de denkbeelden en opvattingen van deze partij en wilde de band met haar broer alleen herstellen als hij deze partij zou verlaten. Victor reageerde hierop als door een wesp gestoken en verweet Floortje een narcist en egoiste te zijn.

Die opmerkingen raakten haar behoorlijk. Floortje was helemaal van streek en lag er wakker van, want zo heeft ze het helemaal niet bedoeld. Ze klom in de pen schreef aan Victor o.a. het volgende:

BRIEF FLOORTJE DESSING

"Ik stuur je deze mail ook om aan te geven dat het allemaal niet zo zwart-wit is als jij nu stelt. Ik heb mijn broer niet in de ban gedaan alleen maar omdat hij een bevlogen aanhanger van FvD is.”

Er gaat veel meer achter schuil. In zoveel families zijn er ingewikkelde familiestructuren, dat zal je zelf misschien ook wel herkennen, en zo ook bij ons, dat speelt al jaren. 

THIERRY BAUDET

“Mijn broer en ik zijn twee totaal verschillende personen en hebben jarenlang daarin kunnen functioneren, ieder met z’n eigen mening, maar met respect voor elkaar. Het punt waar ik nu veel moeite mee heb is het feit dat Thierry Baudet en zijn partij nu zulke extreme standpunten innemen.”

Ze wijst bijvoorbeeld op thema’s als Rusland en immigratie. “Ondanks dat mijn broer daar genuanceerder over denkt is hij toch gelieerd aan de partij die dat legitimeert en daar heb ik persoonlijk heel veel moeite mee. Dat zijn dingen waar we steeds over struikelen en dat zorgt voor verwijdering, maar dat betekent niet dat ik me helemaal van hem heb afgekeerd.”

NIET GEDUMPT

Floortje heeft Johan niet gedumpt, benadrukt ze. “Hij is en blijft mijn broer en daar heb ik er maar één van. Er is alleen een stilte tussen ons in komen te staan, een verwijdering en daar heb ik veel verdriet van.”

Victor gelooft haar en heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en bekent spijt te hebben van zijn schrijven. Dat siert hem als mens!