Zowel PVV leider Geert Wilders alsmede de website GeenStijl hebben genoten en de rillingen gekregen vanwege het feit dat D'66 voorman Alexander Pechtold een appartement geschonken heeft gekregen van oud ambassadeur Serge Marcoux.

Dit alles staat keurig in de akte van schenking, waar bekendeburen de hand op wist te leggen. Marcoux is de 'Schenker' en Pechtold de 'begiftigde'. Hij schenkt de politiek leider van D'66 het recht op bewoning van zijn appartement in Scheveningen, dat op de zevende verdieping van en kleinschalig complex is gelegen. Pechtold mag er blijven wonen tot aan het overlijden van de langstlevende van de 'schenker'.

Wat de achterliggende reden tot deze schenking is, is nog altijd niet duidelijk. Wel is duidelijk dat Geert Wilders zeer in zijn nopjes is met de onthulling van bekendeburen en dat heeft hij dan ook laten weten aan Pechtold.

In een tweet richt hij zich tot Pechtold met de woorden; Weet je waar ik de rillingen van krijg?' en verwijst dan naar de onthulling van bekendeburen.nl