De onthulling van bekendeburen over het geschonken appartement in Scheveningen aan Alexander Pechtold is nu zelfs al een heet hangijzer bij de EU in Brussel. Daar maakt men er een punt van dat de schenking niet is opgenomen in het schenkingsregister van de Tweede Kamer.

Nederland is hiervoor dan ook  op de vingers getikt, door Greco, een Europees samenwerkingsverband voor preventie van corruptie. Het houdt dus maar niet op voor Pechtold, waartegen ook al rond de tweehonderd aangiftes zijn gedaan i.v.m. deze schenking.

Misschien overweegt hij nu wel om het appartement te gaan verkopen. Dat zal zeer interessant zijn, want op het moment dat Pechtold het optrekje kreeg geschonken lag de waarde op 135.000,-- euro. De marktwaarde is inmiddels aardig gestegen.

Drie weken geleden is een zelfde appartement, twee deuren van zijn optrekje verwijderd, verkocht voor de prijs van 192.500,-- euro.  Pechtold kan dus zomaar even in totaal tegen de 195.000,-- euro vangen bij verkoop. Het appartement is in dus in korte tijd rond de 60.000,-- euro, ofwel 50%, in waarde gestegen. Kassa!

foto's: bekendeburen.nl