Guus en zijn vrouw Valerie kochten eind 2012 voor 1.450.000,-- euro een prachtig huis, dat slechts een paar honderd meter verder op lag van hun nieuwe huis. Ook namen ze nog eens 50.000,-- euro aan roerende goederen over.

Beide zijn eigenaar van het huis en dan telt het bij de scheiding niet, dat zij op huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd. Het pand is een beschermd stadsgezicht en zeker al in waarde gestegen. Daar er geen hypotheek op het pand ligt, wordt uitkopen een duur grapje.

De huidige waarde wordt geschat op 1,7 miljoen euro en dat betekent dat een van de twee 850.000,-- euro op tafel moet brengen om de ander te kunnen uitkopen. Het lijkt niet echt waarschijnlijk dat Valerie dit geld heeft.

Voor Guus zal het niet zo'n probleem zijn, maar dan moeten zijn vrouw en kinderen op zoek gaan naar een ander huis en willen de kinderen dat wel? Een andere optie is het huis te koop zetten en de buit te verdelen.

Al met al blijkbaar een moeilijke beslissing voor de sympathieke zanger, want volgens de gegevens van het Kadaster is er nog niets gebeurd. Geen verrekening of verdelingsakte. Het zal Guus zwaar op de maag liggen, want hij wil zeker niet dat zijn gezin de dupe wordt van de scheiding.