Ook Albert Verlinde zit door de coronacrisis als directeur van Stage Entertainment thuis en denkt na over de toekomst. Hebben musicals nog wel toekomst met de 1 1/2 meter social distance en hoe dan wel?

Hij prakiseert zich suf en is daar uiteraard mee in overleg met Economische Zaken. Dit zou volgens Albert een oplossing kunnen zijn.

Zo denkt hij er over na voor hoeveel mensen het theater weer open kan gaan. 'Als er dat maar 300 of 400 zijn, is het de vraag of je daar nog musicals voor kunt gaan maken.

We bekijken nu of het een idee is om met het oog op de anderhalve meter om en om rijen te verkopen. En dat wanneer je met een groepje komt je een soort schotje tussen jouw groepje en de andere groep kunt plaatsen.

Een soort vip-boxen op rij dus. Op basis van dat soort aantallen kunnen we dan berekeningen gaan maken. Maar we kijken natuurlijk ook naar de situatie op het podium.

Hoe doe je dat met pruikwisselingen, kostuumwisselingen, liefdesscènes? Het vergt creatief denken en op zich is dat dan weer leuk om mee bezig te zijn.”

Dit vertelt Albert overigens in een interview aan het AD.