Zoals bekend heeft het Openbaar Ministerie besloten, op basis van een drietal aangfites, om Thijs Romer strafrechtelijk te vervolgen vanwege sexueel overschrijdend gedrag.. Een vrouw beschuldigd hem o.a. hiervan toen zij nog maar veertien jaar was.

Thijs heeft het tot op de dag van vandaag ontkend, maar de bewijzen lijken een andere taal te spreken. Als gevolg van dit alles heeft zijn partner Igone de Jongh besloten hebben om een punt achter hun relatie te zetten, maar ook zijn ex Katja Schuurman wil geen contact meer en zelfs zijn manager heeft de samenwerking beeindigd..

Thijs woont nu dan ook ziels alleen met zijn hond in deze woning in het plaatsje Zuiderwoude, dat op een steenworp afstand ligt van het huis van zijn ex Katja Schuurman. Hier slijt de acteur zijn dagen totdat de zaak voor de rechter zal komen.

Het is een huurhuis dat 2250 euro per maand kost en vijf kamers telt. Waar eerst het brruisde van het leven, heerst nu de stilte voor Thijs. En hoelang kan hij, financieel gezien, hier nog blijven wonen.