Nadat zij en Peter Jan, na een relatie van veertig jaar, uit elkaar gingen, kon Joke de hypotheek van 1 miljoen euro niet meer in haar eentje opbrengen.

Het huis stond op haar naam. In december 2006 kocht Peter Jan Rens via zijn holding deze woning, maar na zijn faillissement werd het huis in november 2009 op naam van Joke gezet en was zij vanaf die datum de eigenaar.

Daar zal ze eeuwig spijt van hebben. Omdat Joke de hypotheeklasten niet meer kon opbrengen, zette zij onder druk van de bank het huis te koop voor een prijs van 885.000,-- euro.

Al snel werd de vraagprijs met 90.000 euro verlaagd naar een nivo van 795.000,--. Een dramatische ontwikkeling, want op deze prijs zou Joke al met meer dan 2 ton euro restschuld achterblijven.

Maar zelfs deze prijs bleek veel te optimistisch. Het huis is 23 juli j.l. uiteindelijk verkocht voor een prijs van 625.000,-- euro. Dit betekent dat Joke achterblijft met een schuld van 375.000,-- euro.

Dit kan zij natuurlijk nooit terugbetalen. De ex van Peter Jan Rens heeft dan ook een aanvraag gedaan om voor schuldsanering in aanmerking te komen. Als deze echter niet wordt goedgekeurd, dan zal Joke haar leven lang aan deze schuld vast blijven zitten.

En Peter Jan? Die liet onlangs op Facebook weten 'in het paradijs' te leven.