Het kostte Igone de Jong nog geen twee weken om een koper voor haar huis in de Amsterdamse Jordaan te vinden. Ze heeft, samen met haar ex partner Matthieu, het bovenhuis weten te verkopen op de vraagprijs van 615.000,-- euro.

En dat betekent dat de twee een aardige winst hebben te verdelen. Samen kochten ze het optrekje  in juni 2009 voor een prijs van 492.000,-- euro en lieten er een hypotheek op vestigen van 483.000,-- euro.

Op basis van de koopsom komt de winst uit op een bedrag van 122.500,-- euro. Omdat de twee in gemeenschap van goederen was getrouwd, betekent dit 61.250,-- euro per persoon. En dat is wel een glas champagne waard.

De koper krijgt een leuk bovenhuis met een totale woonoppervlakte van 102 vierkante meter. Het totaal aantal kamers bedraagt drie, waaronder twee slaapkamers en 1 badkamer in het hartje van de Jordaan. Dit alles verdeeld over twee woonlagen.

Er is een moderne open keuken met kookeiland en voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. Natuurlijk is er een balkon aanwezig. De hele woning is voorzien van een massief eikenhouten vloer.