Na het succes over het leven van Patty Brard deden er al gelijk verhalen de ronde dat het wellicht een goed idee was om een soap te maken over het leven van Patricia Paay. Programmamaker Bert van der Veer ging er mee aan de slag, maar kreeg bij drie partijen een keiharde afwijzing.

"Ik ben met drie partijen in gesprek geweest over een dramaserie over het leven van Patricia, geïnspireerd op mijn biografie La Paay. Helaas hebben deze drie partijen mijn voorstel afgewezen", zegt hij.

"Het is niet netjes om te zeggen, maar twee van de drie partijen die het hebben afgewezen, zijn Videoland en Talpa", gaat Bert verder. "Het is mij niet precies duidelijk waarom. Ik ga mijn idee niet bij andere partijen aanbieden. Het is klaar nu. Misschien was het moment gewoon niet goed."

Maar bekendeburen denkt vrijwel zeker te weten waarom John de Mol het hele idee heeft afgeblazen. In de biografie van Paay die Bert heeft geschreven, laat Paay o.a. weten het bed te hebben gedeeld met John de Mol en niet te spreken was over zijn bedprestaties.

Dat had ze beter niet kunnen laten opschrijven. De Mol reageerde met een kat terug door te vertellen dat hij er ook geen herinneringen aan had. Vanaf dat moment kon Paay het natuurlijk wel schudden bij John de Mol/ Talpa.

Het heeft er dus alle schijn van dat de afwijzing zijn revanche is op Paay!