In nog geen twee weken tijd vond Johan Derksen vorig jaar juni een koper voor zijn weekendhuisje in het Drentse Grolloo. Deze had hij te koop gezet voor een bedrag van 159.000,-- euro. Zelf kocht hij zijn optrekje in 2014 voor de prijs van 150.000,-- euro. Hij betaalde de koopsom uiteraard uit eigen zak.

Pas afgelopen maandag 15 januari passeerde de woning bij de notaris en werd de sleutel overhandigd aan de nieuwe eigenaar. Deze blijkt een prijs te hebben betaald van 140.000,-- euro. Johan heeft dus totaal 19.000,-- euro moeten inleveren op de vraagprijs.

Zijn verlies is uitgekomen op 10.000 euro en ach, dat kan de nieuwbakken miljonair wel slikken. Dit huisje staat vrijwel recht tegenover de stamkroeg van de eens zo vermaarde bluesgroep Cuby and The Blizzards, waar Derksen ooit manager van was.

De koop had dus een emotionele reden. Maar omdat hij een paar huizen verderop een ander huis heeft gekocht, besloot Derksen dit weekendhuisje in de verkoop te zetten.

Het huisje was vroeger overigens een smederij. De koper krijgt een vrijstaande woning met een woonoppervlakte van 97 vierkante meter. Het totaal aantal kamers bedraagt drie, waaronder twee slaapkamers en een badkamer.

Dit alles verdeeld over twee woonlagen. Koken kan ik de half open keuken, die is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. Verder is er een zonneterras en aan de zijkant een tuin op het zuidwesten.