Nog geen twee weken geleden zette Johan Derksen zijn huisje in het Drentse Grolloo te koop voor een prijs van 159.000,-- euro. Zelf kocht hij zijn optrekje in 2014 voor de prijs van 150.000,-- euro. Hij betaalde de koopsom uiteraard uit eigen zak.

Hoeveel de koper heeft betaald is niet bekend, maar volgens bronnen zou de verkoopprijs rond de 165.000,-- euro liggen, Maakt Derksen toch een bescheiden winst van rond de 15.000,-- euro. Dit huisje staat vrijwel recht tegenover de stamkroeg van de eens zo vermaarde bluesgroep Cuby and The Blizzards, waar hij toentertijd manager van was.

De koop had dus een emotionele reden. Maar nu hij een paar huizen verderop een ander huis heeft gekocht, besloot Derksen dit weekendhuisje in de verkoop te zetten.

Het huisje was vroeger overigens een smederij. De koper krijgt een vrijstaande woning met een woonoppervlakte van 97 vierkante meter. Het totaal aantal kamers bedraagt drie, waaronder twee slaapkamers en een badkamer.

Dit alles verdeeld over twee woonlagen. Koken kan ik de half open keuken, die is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. Verder is er een zonneterras en aan de zijkant een tuin op het zuidwesten.