Kon je in juni 2013 het penthouse van Johnny de Mol aan de Herengracht in Amsterdam nog kopen voor een prijs van 1.170.000,-- euro, nu zal je als koper een prijs moeten betalen van 1.725.000,-- euro. De huizen in Amsterdam zijn zeer gewild en moet er nu dus 555.000,-- meer voor het penthouse worden betaald.

Johnny kocht het luxe paleisje in juni 2004 voor een bedrag van 1.120.000,-- euro en heeft er een hypotheek op laten vestigen van 1,2 miljoen euro. Een vette winst van dik een half miljoen euro gloort aan de horizon.

Voor deze prijs krijg je een driekamer appartement met een totale woonoppervlakte van 191 vierkante meter, bestaande uit o.a. twee slaapkamers en zeer luxe badkamer voorzien van sauna, stoomcabine, ligbad, douche en toilet.

Vanuit het ligbad heb je uitzicht over de Westertoren. Verder is er een prachtige zonneterras rond het bij het complex behorende zwembad en het penthouse beschikt over een eigen dakterras van 22 vierkante meter, gelegen op het oosten.

Parkeren is geen probleem, want met het penthouse koop je een inpandige parkeerplaats voor 1 auto mee. Je moet, vanwege de andere voorzieningen in het appartementgebouw, zoals een eigen zwembad, wel nog een maandelijkse bijdrage van 545,-- euro betalen.

Maar ja, daar krijg je o.a. een inwonende huismeester voor van wiens woning je gelijk mede- eigenaar bent. De reden dat Johnny zijn penthouse in de verkoop heeft gezet, is dat hij vrijwel zeker naar het Gooi gaat verhuizen. Een plan dat hij al eerder bekend had gemaakt.