Joop Braakhekke 'De Kookgek' werd bekend als TV kok en eigenaar van het befaamde Amsterdamse restaurant 'Le Garage', waar vele bekende Nederlanders kwamen. Hij overleed helaas op 8 december vorig jaar aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Bekendeburen ontdekte dat Joop Braakhekke kort voor zijn overlijden voor tonnen euro's aan hypotheek afsloot. Het gaat om twee hypotheken; eerst sloot hij op 4 juli vorig jaar een hypotheek van 260.000,-- euro om op 10 november vorig jaar, een maand voor zijn overlijden, een hypotheek af te sluiten voor een bedrag van 125.000,-- euro.

Bij elkaar opgeteld in net vier maanden tijd een bedrag van 385.000,-- euro. De hypotheken werden gevestigd op zijn appartement in Amsterdam Zuid , waar hij al die jaren samenwoonden met zijn echtgenoot Wim Nijkamp.

Hij erfde het appartement van Joop . De reden kan de volgende zijn: in de stukken van het Kadaster staat te lezen dat er op het appartement nog altijd een conservatoir beslag rust. Dit beslag werd op 19 juli 1993 gelegd door Troy Europe Holding B.V. en Pieter Langendijk.

Deze eiste van Joop , volgens verhalen die de ronde doen, een bedrag van 1 miljoen. In 2013 dreigde deze zaak zo te escaleren, dat het appartement op de veiling zo worden verkocht door de curator van de betreffende BV.

Joop kon dit op het laatste moment voorkomen door storting van een bedrag van 245.000,-- euro. Omdat de curator dit bedrag niet afdoende vond, rust het beslag nog altijd op het appartement. Wellicht dat Joop om die reden de hypotheken heeft laten vestigen op het appartement.

Mocht de boel weer escaleren dan heeft Wim voldoende geld om dit tegen te kunnen gaan. Zo heeft Joop Braakhekke zijn man in ieder geval goed achter kunnen laten!