Lange Frans, artiestennaam voor Frans Frederiks, heeft zijn optrekje in Amsterdam te koop gezet voor 415.000 euro. Dat is 10.000 euro lager dan de vorige vraagprijs.

Zelf kocht Frans het stads paleisje in oktober 2006 voor een prijs van 402.500 euro.  Hoewel de huizenprijzen in Amsterdam de pan uit vliegen, lijkt dat aan de rapper voorbij te zijn gegaan. Zijn optrekje is nauwelijks in waarde gestegen.

En dat terwijl hij er wel een hypotheek op liet vestigen van maar liefst 650.000 euro. Of hij deze hypotheek ook in zijn geheel heeft ogenomen, is niet bekend. Zowel dan wacht hem een stevig verlies van tegen de 225.000 euro. Met de verkoop van het huis, lijkt het wel duidelijk dat hij in een nieuw huis een nieuw leven wil beginnen. 

Maar wat krijgt de koper voor zijn of haar geld?

De twee onder een kap woning van Lange Frans heeft een woonoppervlakte van 123 vierkante meter en telt in totaal vier kamers, waaronder drie slaapkamers en een badkamer. Dit alles is verdeeld over twee woonlagen.  

Het optrekje ligt weliswaar aan een drukke weg, maar aan de andere kant heeft het een achtertuin van maar liefst 1500 vierkante meter en ook nog eens gelegen op het voor de zon uiterst gunstige zuid westen. 

Hier vind je ook twee terrassen en een speciale kinderhoek. En wat te denken van een garage waar de auto in kan worden geparkeerd plus nog eens twee parkeerplaatsen op het terrein. Koken kan in de luxe keuken, die is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. Het huis heeft overigens een prachtig landelijk uitzicht.