Al betaal je tegen de twee miljoen euro voor een pand in Amsterdam, dan ben ondanks dit vele geld niet verzekerd van een parkeerplaats voor de deur. In de meeste straten geldt een parkeervergunning met soms een wachttijd van langer dan 1 jaar.

Lieke en haar vriend kochten in juli 2014 een voormalig kantoorpand, dat ze helemaal hebben laten verbouwen tot een droompaleis. Ze betaalden daar ruim 1,6 miljoen euro voor, maar daar kwam nog een aardig bedrag bij voor de verbouwing.

Enige nadeel was wel dat Lieke en Bas niet verzekerd waren van een parkeerplaats voor de deur en daar moest nog even wat aan worden gedaan. Eind december hebben Lieke en Bas voor 80.000,-- euro parkeerruimte gekocht in een afgesloten parkeerkelder aan de Overtoom in Amsterdam. Een goede koop, want de oorspronkelijke vraagprijs lag op 119.500,-- euro.

De ruimte biedt plaats aan twee auto's en ligt op loopafstand van hun huis. De garagedeur opent middels een afstandsbediening. Zo kunnen Lieke en Bas in ieder geval altijd hun auto kwijt en door gebrek aan parkeerruimte in Amsterdam, is het natuurlijk ook een goede investering.