OP DEZE VILLA HEEFT ZE HAAR OOG LATEN VALLENĀ 

Het gebeurt niet vaak dat Maxime Meiland haar zin niet krijgt. Aan pappa of mama of aan Leroy hoeft ze maar wat te vragen en ze ikrijgt het. Maar niet iedereen geeft haar zomaar haar zin.

In dit geval de bank niet. Wat is er aan de hand. Zoals bekend hebben Maxime en Leroy hun oog laten vallen op een schitterende villa met zwembad in Noordwijk met vraagprijs van 2,3 miljoen euro.

De villa staat op de huizensite funda.nl als "verkocht onder voorbehoud". Dit betekent in bijna alle gevallen dat de koper eerst zijn of haar financiering rond moet hebben alvorens definitief tot koop over te kunnen gaan.

Toen bekend werd dat het koppel de villa van 2,3 miljoen euro wilde kopen, deden al snel geruchten de ronde dat de bank daar niet gelijjk enthousiast over was. Daar werd dan gelijk de voedingsbodem gelegd voor het conflict.

Plotseling werd dan ook vorige week hun huidige villa te koop gezet en ook nog eens tegen een scherpe prijs die zeker geen winst gaat opleveren. Het is niet ondenkbaar dat de bank als eis heeft gesteld dat Maxime en Leroy eerst hun eigen villa moeten verkopen, voordat de bank de hypotheek aanvraag eventueel zou willen honoreren.

En dat kan lang gaan duren, want de markt zit zeker niet mee. Prijzen zijn dalende en kopers zijn al lang niet meer in de rij. Zal Maxime haar zin gaan krijgen of blijft de bank bij haar standpunt?