Vanavond 18 januari start op RTL4 het programma "Doet-ie 't of doet-die 't niet" , gepresenteerd door de oersaaie Ruben Nicolai. Uiteraard viel het een en ander niet in goede aarde bij de oorspronkelijke bedenker Peter Jan Rens, die dit programma vroeger altijd met veel enthousiasme en energie presenteerde.

VERGOEDING PETER JAN RENS

Peter Jan ging hierover in verweer, omdat het, volgens zijn eigen zeggen, zijn format is. En wat zegt Nicolai vandaag in de Telegraaf: "Peter Jan Rens heeft uit coulance een vergoeding aangeboden gekregen". 

FOOITJE 

Bekendeburen vroeg Peter Jan Rens of dit klopt en hoe hoog het aanbod was. "Mij is een bedrag aangeboden van 7500 euro onder het mom  dat ik als creatief ooit bij de oprichting van " Doet-ie 't of doet-ie 't niet" betrokken was, waarmee ik meteen erken dat het programma van Endemol is. Boeven zijn het".

Dit bedrag, gewoon niet meer of minder dan een fooitje, is inderdaad wel heel weinig. De eerste de beste niksnut die aanschuift bij een talkshow kan al 1000 tot 2000 euro krijgen. En dat noemt Nicolai een vergoeding uit coulance!

AANPAK PETER JAN RENS

Wat gaat Rens nu doen? "Ik ga dat nu aanpakken. Wel op een vrolijke manier met humor en ik geniet er ook nog van". Gelijk heeft Peter Jan, want het aanbod is tenslotte ook om te gieren.