Begin oktober kwam het pand van de in januari dit jaar overleden couturier Frans Molenaar aan de Oranje Nassaulaan in Amsterdam Zuid in de verkoop voor een bedrag van 3,6 miljoen euro. Lang hebben de erfgenamen niet op een koper hoeven te wachten.

Het pand is verkocht tegen een prijs van rond de 3,5 miljoen euro. Zelf kocht Frans Molenaar het pand voor rond de 90.000,-- euro en had er is voor rond de 2,8 miljoen euro aan hypotheken op laten vestigen. Dit zou betekenen dat de erfgenamen een winst mogen verdelen van rond de 7 ton euro.

De koper krijgt een pand met een woonoppervlakte van 475 vierkante meter , welke bestaat uit totaal 11 kamers, waaronder 9 slaapkamers en twee badkamers. Dit alles verdeeld over vijf woonlagen. De showroom op de beneden verdieping kan weer gebruikt worden als woonkamer.

Deze kamer heeft openslaande deuren naar de achtertuin van 100 vierkante meter. Op deze verdieping bevindt zich ook de originele keuken. In totaal zijn er drie keukens in het pand. Het voormalige optrekje van Frans Molenaar ligt dichtbij het Vondelpark.