Na de laatste uitzending van de Meilandjes een paar weken geleden, werd er op de social media platforms de vraag gesteld of er nog een volgend seizoen zou komen.

Bekend was wel dat de Meilandjes met een kerstspecial komen, maar van een nieuw seizoen was nog niet veel bekend. Wel gonsde het van de geruchten dat het contract met de Meilandjes afliep en er opnieuw moest worden onderhandeld.

Was dat wellicht de oorzaak dat er over een volgend seizoen niet veel bekend was? Bekendeburen legde de vraag zowel bij SBS als bij de Meilandjes neer en kreeg voor alle fans een blijmakend bericht.

Erica liet weten: 'We gaan ons eerst focussen op de Kerstspecial, een dubbele aflevering op Kerstavond om 20:30 op SBS6. Volgend jaar zijn we zeker weer te zien!' Ook van SBS kreeg bekendeburen een gelijkluidend antwoord: 

Vandaag verscheen ineens het bericht dat de Meilandjes zouden stoppen met Chateau Meiland en alleen nog maar te zien zouden zijn in het programma 'Effe geen cent te Makken'.

Bekendeburen vroeg SBS om een reactie en deze lieten het volgende weten: 'Chateau Meiland komt volgend jaar zeker weer terug op SBS6. Daarnaast werken we aan een nieuw programma met de familie Meiland waarin het hele gezin een periode onder de armoedegrens gaat leven.

Zodra we hier meer over kunnen melden, dan komen we daar vanuit SBS6 op terug'. Goed nieuws dus voor de fans van Chateau Meiland.