Verschillende foodbloggers, onder wie de Amerikaanse Ann Fulton, beschuldigden Sonja ervan haar recepten na te maken op een manier die níet de bedoeling was. Enkele zaken van plagiaat heeft zij geschikt, maar nog komen er af en toe nieuwe verwijten.

Daar komt bij dat Sonja in Nederland op straat met de nek wordt aangekeken en in een diepe depressie zou zijn belandt. Ze  heeft dan ook het besluit genomen om te verkassen naar het Spaanse eiland Ibiza.

Maar hoewel haar leven op een dieptepunt is terechtgekomen, zo anders is het met haar vermogen gesteld. Ondanks alle negatieve publicaties is dat zelfs gewoon met een paar miljoen toegenomen. Op dat gebied hoeft Sonja geen tranen te laten. Zij is eigenaresse van een aantal bedrijven, die het zeker niet slecht hebben gedaan.

Haar bedrijf “Gewichtsconsulente Sonja B B.V.” heeft in 2020 een eigen vermogen van rond de 366.000 euro, terwijl dat een jaar eerder nog slechts 168.000 euro bedroeg.

Ook haar uitgeverij “De Zonnestraat B.V.” blijft niet achter. Bedroeg het eigen vermogen in 2019 nog 125.000 euro, dat is spectaculair gestegen naar 922.401 euro ofwel een groei van bijna 8 ton euro.

Het grote geld zit in haar bedrijf “S.C. Bakker Beheer B.V.”. Bedroeg het eigen vermogen een aantal jaren geleden nog 7,7 miljoen, dat is in 2020 gegroeid naar een eigen vermogen van 11,7 miljoen euro. In vergelijking met 2019 betrof het een stijging van 1,7 miljoen euro. Het eigen vermogen van deze drie bedrijven is gestegen met 2,7 miljoen euro. 

Buiten deze drie bedrijven heeft Sonja ook behoorlijk wat huizen in haar onroerendgoed portefeuille, die zeker met een paar miljoen in waarde zijn gestegen. In totaal is haar rijkdom zeker met zo'n 5 miljoen euro toegenomen!!!