Nog net geen vijf jaar geleden haalde opiniepeiler Maurice de Hond teleurgesteld zijn huis van de markt Hij kon op de vraagprijs van 690.000,-- euro geen koper vinden voor zijn huis. Maurice was toen al 60.000,-- euro gezakt met de vraagprijs.

Achteraf een geluk bij een ongeluk, want Maurice heeft zijn huis nu te koop gezet voor een prijs van 1.050,000,-- euro ofwel ruim drie ton hoger. En dat is inclusief een garagebox voor 1 auto. Bij verkoop op de vraagprijs zal hij een aardige klapper maken.

Zelf kocht hij het optrekje in 1996 voor een prijs van 335.757,-- euro en liet er in 2006 een hypotheek op vestigen van 530.000,-- euro. Op basis hiervan kan hij een winst maken van meer dan een half miljoen euro.

De koper krijgt een huis met een woonoppervlakte van 244 vierkante meter. In totaal zijn er achtkamers, waaronder drie slaapkamers en twee badkamers. Dit alles verdeeld over drie woonlagen. de keuken is luxe en voorzien van de benodigde inbouwapparatuur.

Tevens is er vanuit de keuken toegang tot de achtertuin van 124 vierkante meter, gelegen op het zuiden. In het souterrain bevindt zich o.a. een mediakamer en fitnessruimte. De woning ligt in Amsterdam Buitenveldert.