UBER OPRICHTER

Conrad Whelan, die o.a de mobiele app van Uber heeft ontwikkeld en geldt als een van de oprichters, heeft de vraagprijs van zijn prachtige grachtenpand, een Rijksmonument, in Amsterdam verlaagd van 4.350.000 euro naar 4,2 miljoen euro ofwel een korting van 150.000 euro.

WINST

Zelf kocht de Canadees het pand in 2019 voor iets meer dan 3,3, miljoen euro en uiteraard heeft hij de miljoenen uit eigen zak betaald ofwel er rust geen hypotheek op dit miljoenen optrekje. Hij houdt bij verkoop op de nieuwe vraagprijs nog altijd een dikke 9 ton euro winst over.

INDELING GRACHTENPAND

Het pand heeft een woonoppervlakte van 254 vierkante meter en telt in totaal zeven kamers, waaronder vier slaap- en drie badkamers, verdeeld over drie verdiepingen: een souterrain/tuinverdieping, een beletage en de eerste verdieping.

In het souterrain bevindt zich oa. de riante woonkeuken, die werkelijk van alle gemakken is voorzien. De vloer is van marmer. Het lichthof in het midden van de woning is een fijne buitenruimte voorzien van verlichting en een irrigatiesysteem voor de planten.

De woonkeuken geeft toegang tot de achtertuin die op het oosten is gelegen en beschikt over een buitenkeuken, sauna, hottub, een buitendouche.en niet te vergeten een tuinhuis. Een paradijsje.

De woonkamer  op de bel-etage beschikt over een zitgedeelte aan de voorzijde met haard, een tussendeel met plaats voor de tafel en de living voorzien van boekenkast en een haard, grenzend aan het lichthof.

GLAZEN VLOER

De indrukwekkende glazen vloer biedt ruimtelijkheid, licht en verbindt het voorhuis met het achterhuis waar de slaapkamer met en-suite badkamer zich bevindt. Kortom; een optrekje om je vingers bij af te likken