Tot voor kort pendelde D'66 voorman Alexander Pechtold vrijwel dagelijks tussen zijn woonplaats Wageningen en het Binnenhof in Den Haag. In Wageningen woonde hij in een klein appartement, dat hij gekocht vanwege een huwelijkscrisis.

Dit appartement zou Pechtold inmiddels hebben verhuurd, want het op en neer reizen behoort tot de verleden tijd. Oud ambassadeur Serge Marcoux, wonend in Canada, heeft hem namelijk een appartement in Scheveningen geschonken.

Dit alles staat keurig in de akte van schenking, waar bekendeburen de hand op heeft weten te leggen. Marcoux is de 'Schenker' en Pechtold de 'begiftigde'. Hij schenkt de politiek leider van D'66 het recht op bewoning van zijn appartement in Scheveningen, dat op de zevende verdieping van en kleinschalig complex is gelegen. Pechtold mag er blijven wonen tot aan het overlijden van de langstlevende van de 'schenker'.

Niet alleen ligt de pied a terre van Pechtold op een steenworpafstand van de Scheveningse boulevard en het strand, maar ook vlakbij een in Scheveningen bekende sex/ parenclub.  En dat kan zomaar leiden tot de meest pikante roddels in het Haagse. Iets waar met de aanstaande verkiezingen Pechtold zeker niet op zit te wachten.

foto's: bekendeburen.nl