Oud Premier Jan Peter Balkenende heeft in zijn woonplaats Capelle aan den IJssel een meer dan riante villa gekocht voor de prijs van 1.150.000,-- euro. De vraagprijs lag op 1.295.000,-- euro. De villa bevindt zich op een kleinschalig beveiligd en afgesloten resort.

De villa van de oud premier is van de straatkant zelfs bijna aan het oog onttrokken. Een hypotheek had Balkenende niet nodig. De villa heeft hij met eigen geld betaald. Een bewijs dat het hem na zijn premierschap behoorlijk voor de wind is gegaan.

Het optrekje heeft een totale woonoppervlakte van 260 vierkante meter en  beschikt over totaal zes kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers. De leuke keuken beschikt over alle benodigde inbouwapparatuur en het uiteraard ontbreekt het kookeiland niet.

Vanuit de bijkeuken is er een toegang tot het terras en de kelder. De masterbedroom, met badkamer, geeft toegang tot het dakterras. De villa ligt aan een golfbaan, maar ook aan het water. Uiteraard is er voor de auto's een garage.

Zijn oude huis in Capelle aan den IJssel staat nog niet in de verkoop.