Marcel van Dam heeft nog niet zijn landhuis in Hulshorst te koop gezet of hij heeft alweer toegeslagen op de onroerend goed markt. De oud PvdA topman is sinds kort eigenaar van een heus kasteel, inclusief kosthuis, in het Gelderse plaatsje Oosterwolde.

Van Dam is blijkbaar een zeer goed onderhandelaar, want terwijl de vraagprijs 1.685.000,-- euro bedroeg, heeft hij het kunnen kopen voor een prijs van slechts 1,1 miljoen euro ofwel met een korting van een half miljoen euro.

Het kasteel staat op het landgoed Morren en is 245 jaar oud. Omdat van Dam zijn eigen landhuis in Hulshorst nog niet heeft verkocht, heeft de bank hem buiten een hypotheek van 1,7 miljoen euro ook nog eens een overbruggingshypotheek verstrekt.

Het kasteel kent een woonoppervlakte van 469 vierkante meter , bestaande uit o.a. 6 slaapkamers, 3 badkamers en een eetkamer, Koken kan in de luxe woonkeuken welke voorzien is van alle benodigde inbouwapparatuur.

Buiten het kasteel staat er ook nog een koetshuis op het landgoed, dat in de koopprijs zit. Het landgoed, waarvan van Dam nu eigenaar is, is toegankelijk middels een oprijlaan van enkele honderden meters welke wordt omringd door monumentale beukenbomen. Het gehele landgoed is bijna 68.000 vierkante meter groot.

Kortom: een lust voor het oog