Het had gisteren een feestdag moeten worden voor de Meilandjes vanwege de officiele opening van hun pension Code Rose. Maar het werd  juist een dag van tegenslagen. Ten eerste werd kort voor de opening door de gemeente Noordwijk aan de Meilandjes vertelt dat ze geen gasten mogen ontvangen en daarom geen vergunning krijgen.

Reden: er moet in het woongedeelte van het pension ook daadwerkelijk gewoond worden en dat is niet het geval. Als noodoplossing gaat Martien er dan maar slapen. Of dit voor de gemeente voldoende is om de vergunning alsnog af te geven, moet nog blijken.

Maar er gebeurde meer. 's Morgens hadden namelijk vandalen, of mensen  die de Meilandjes liever zien verdwijnen, de ramen van het pension bekogeld met eieren. Het was nu Code Eigeel ipv Rose.

De Meilandjes hebben er nog heel wat werk aan gehad om alles schoon te maken. En ook stond, onaangekondigd, ineens de brandweer voor de deur. Was er sprake van een binnenbrand?

Nee, de brandweer kwam langs om de veiligheid van het pension te controleren. Ze zouden zelfs nog even advies hebben gegegven. Gelukkig bleek dit allemaal in orde.