ZO ZIET HET KASTEEL ER UIT

Onze Massa is Kassa ster Peter Gillis blijft verrassen. Nog maar net een jaar woonde hij in de villa in Neerpelt of deze verkocht hij alweer. Velen vroegen zich af waarom?

Dat is nu meer dan duidelijk. Peter had zijn oog laten vallen op Kasteel Genenbroek in het Belgische plaatsje Hamont- Achel. Hij moest er wel een stevig bedrag voor betalen; 5,5 miljoen euro.

'Je weet niet hoe blij ik ben met deze aankoop. Het is een uniek gebouw met zeventien hectare grond, midden in het centrum van Hamont-Achel in Belgisch Limburg. dit kwam op mijn pad en ik wist gelijk: hier moet ik een bod op doen.”

Peter betaalde er maar liefst 5,5 miljoen euro voor, maar dan heb je ook wat. Met een achtertuin van zeventien hectare en verschillende bijgebouwen, is er meer dan genoeg ruimte. Verder vertelt dat het een pareltje is in de regio dat vrijwel nooit te koop komt

Hij heeft zijn kans gegrepen. Direct er gaan wonen gaat even niet. Er moet flink worden gerestaureerd en dat zal volgens hem zeker zo'n anderhalf jaar gaan duren. En Peter heeft een doel; hij wil de titel baron krijgen.

Als je aan bepaalde eisen voldoet kan dat in Belgie. En ja, in zijn vriendin Nico heeft hij al een jonkvrouw. Hij heeft nu wel een kasteel maar zijn paleis op wielen is nog altijd te koop.

 

beelden: onroerenderfgoed.be