Peter van der Vorst zette nog geen maand geleden zijn optrekje in Abcoude te koop voor een prijs van 1.495.000,--  euro en heeft het huis nu al verkocht voor een prijs rond de vraagprijs. Zelf kocht hij het monumentale pand in oktober 2011 voor 1.215.000,-- euro en liet er een hypotheek op vestigen van 1.280.000,-- euro>

Dat betekent dat Peter en zijn partner een vette winst maken van rond de 2 ton euro. Met de verkoop zijn ze ook gelijk verlost van dubbele lasten. Eerder kochten Peter en zijn partner , ook in Abcoude, een luxe woonboerderij voor 2.350.000,-- euro.

De koper krijgt een Rijksmonument met een totale woonoppervlakte van 240 vierkante meter en beschikt over totaal 8 kamers, waaronder vijf slaapkamers en drie bandkamers, verdeeld over drie woonlagen. Opvallend is ook de sfeervolle woonkeuken met rode boeren plavuizen en een kookeiland.

De achtertuin van 273 vierkante meter ligt op het westen. Aan de voorkant van het huis kijk je op eeuwenoude bomen en aan de achterkant heb je uitzicht op hoge bomen in parkachtige tuinen, die aan de rivier de Angstel grenzen.