Weerman Piet Paulusma, tegenwoordig werkzaam voor omroep MAX en jarenlang de weerman van SBS, heeft zijn prachtige stadsvilla aan de Franekertrekvaart in Harlingen te koop gezet voor een vraagprijs van 995.000 euro.

Vanuit hier bestudeert Piet dagelijks het weer. De villa is zowel zijn kantoor als woonhuis met een achtergelegen stadstuin op het zuiden en drie eigen parkeerplaatsen.

Piet kocht het grachtenpand/ stadsvilla in april 2014 voor een bedrag van 325.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van een half miljoen euro.

Er gloort dus een mooie winst van bijna een half miljoen euro aan de horizon. Wat krijgt de koper voor zijn of haar geld? De woonoppervlakte bedraagt 397 vierkante meter en in totaal zijn er twaalf kamers, waaronder zes slaapkamers plus 1 badkamer.

Dit alles verdeelt over drie woonlagen plus een souterrain. In het souterrain bevindt zich een entertainmentruimte met achteruitgang naar de tuin.

De tweede verdieping heeft o.a. een terras met uitzicht op de Franekertrekvaart. Op de eerste verdieping is de woonkamer plus de riante woonkeuken met inbouwapparatuur.

Op de begane grond bevindt zich o.a. het kantoor waar Piet zijn dagelijkse weerbericht samenstelt. De stadsvilla is overigens een beschermd stadsgezicht.