Leonie ter Braak, die nu nog HLF 8 presenteert en tafeldame is bij Vandaag Inside, heeft samen met haar vriend Floris, met wie ze twee kinderen heeft, dit miljoenenpand gekocht in de chique buurt Belgisch Park in Scheveningen, waar o.a. ook Rutger Castricum woont.

Zij kocht het van een adellijke familie. De baron, die eigenaar was, is overleden en de erfgenamen hebben het vervolgens te koop gezet. Leonie en haar vriend Floris hebben behoorlijk goed onderhandeld, want terwijl de vraagprijs 1.925.000 euro was, hebben zij het weten te kopen voor 1.650.000 euro ofwel 275.000 euro korting.

Leonie en Floris hebben het pand met eigen geld betaald. Er rust geen euro hypotheek op. Wat hebben zij eigenlijkl gekocht voor dit monumentale pand wat nog wel even stevig moet worden opgeknapt.

De woonoppervlakte bedraagt 340 vierkante meter en in totaal zijn er 14 kamers, waaronder acht slaap- en twee badkamers. Dit alles verdeelt over vier woonlagen plus een zolder en een kelder.

Er is een grote woonkeuken die zeker zal worden opgeknapt met bijkeuken en een vrijstaande garage waarin 1 auto kan worden geparkeerd.

Het pand ligt aan de bosrand en dichtbij de Scheveningse bosjes. De erfpacht kon worden afgekocht voor 40.000 euro. Wellicht hebben Leonie en Floris dit gedaan.

Leonie heeft haar kinderen overigens beloofd, dat dit voorlopig de laatste verhuizing is.