Dieetgoeroe Sonja Bakker is de laatste tijd alleen nog maar in het nieuws geweest vanwege haar knipperlicht relatie met Barry van Suijdam. Zoals bekend is de relatie nu echt tot een einde gekomen en heeft Sonja zich teruggetrokken op Ibiza waar zij een villa bezit.

PLAGIAAT SONJA BAKKER

Maar nog vorig jaar was Sonja veelvuldig in het nieuws vanwege het plegen van plagiaat in haar kookboeken. Een van de slachtoffers was voedingsdeskundige Bea Pols. Nog onlangs trachtte zij de rechtbank te overtuigen om Sonja alsnog te vervolgen wegens plegen van plagiaat.

SONJA BAKKER TREKT STEKKER UIT BEDRIJF

Helaas voor Bea kreeg zij het lid op de neus van de rechtbank. Maar nu hebben wij ontdekt dat Sonja op 23 november j.l. haar uitgeverij De Zonnestraal B.V. te hebben uitgeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel wegens dat er "geen bekende baten meer aanwezig zijn".

Merkwaardig omdat de jaarcijfers van 2022 nog een eigen vermogen van de uitgeverij aangeven van maar liefst bijna 794.000 euro. Waar dit bedrag is gebleven is niet duidelijk. Maar klopt de reden eigenlijk wel of is er iets anders aan de hand?

Vorig jaar al deed namelijk het hardnekkige gerucht de ronde, dat Sonja niet zou worden vervolgd als ze zou stoppen met uitgeven van boeken. Maar dit is verder nooit bevestigd. Uiteraard heeft bekendeburen Bea Pols om een reactie gevraagd.

BEA POLS

" Dit is inderdaad apart. Weet ff niet wat ik hier op moet zeggen". Had je zelf weleens dat gerucht vernomen? "Ik zou het bizar vinden, maar bij de rechtszaak in 2016 zei mijn advocaat ook al zoiets en ik kon dat toen niet geloven.

Maar het komt mij niet slecht uit als ze er mee stopt".  Het blijft een aparte zaak dat Sonja de stekker uit haar uitgeverij heeft getrokken na 13 jaar, want ze richtte het bedrijf op op  5 februari 2010.

Een nieuw kookboek zal er dus voorlopig niet meer verschijnen