Prins Jaime de Bourbon de Parme, tweelingbroer van prinses Margarita, woont sinds vorig jaar samen met zijn vrouw Viktoria en dochtertje Zita in Rome. De Prins is ambassadeur namens Nederland bij het Vaticaan.

Waarschijnlijk om die reden heeft de prins zijn appartement in het centrum van Amsterdam te koop gezet voor een vraagprijs van 545.000,-- euro. Zelf kocht hij het appartement in juni 2002 voor een bedrag van 435.000,-- euro en liet er een hypotheek op vestigen van 490.000,-- euro.

Bij verkoop rond de vraagprijs maakt de prins een leuke winst van tenminste een halve ton euro. De koper krijgt voor dit geld een appartement met een totale woonoppervlakte van 86 vierkante meter. Het totaal aantal kamers bedraagt drie, waaronder twee slaapkamers en een badkamer.

Er is Frans balkon op het zuiden, waar het goed vertoeven is. De keuken is luxe en modern en van alle gemakken voorzien. Door het hele appartement ligt een eiken houten parketvloer. Het grootste pluspunt is dat het optrekje beschikt over een eigen garage, welke plaats biedt aan 1 auto.

Het appartement van de prins is gelegen op de vierde verdieping. De maandelijkse servicekosten bedragen 225,-- euro.