Koningin Maxima heeft onthuld dat haar dochters prinses Amalia en prinses Alexia regelmatig praten met een therapeut. Dat was bijvoorbeeld het geval toen de zus van onze koningin Ines zelfmoord had gepleegd.

De koningin zei hier toen over:  ik wist niet precies hoe erg het was, dat is juist wat ik wil voorkomen in de toekomst. En dat is mijn ‘lessons learned’ met mijn ervaring met mijn zusje.”

Ze geeft daarom haar dochters nu mee om soms met iemand te praten as ze het gevoel hebben dat het nodig is. En dat was in dit geval uiteraard nodig en hebben de prinsessen gebruik gemaakt van een therapeurt.

Prinses Amalia onthulde het ook zef in haar boek. Amalia onthulde eerder in haar boek inderdaad zo nu en dan een therapeut te spreken. “Ik vind het geen taboe. En geen probleem om dat in het openbaar te zeggen. Soms wordt het me allemaal te veel, school, vrienden, en dan praat ik met iemand” schreef ze.

“Als ik er behoefte aan heb, maak ik een afspraak.' Even je hart luchten, en dan ben ik weer voor een maand klaar. Af en toe praten met een professional vind ik heel normaal, zeker ook na wat er met mijn tante is gebeurd.

Iedereen praat over gezond eten en sporten. En dat ís ook heel belangrijk. Maar hoe belangrijk is het om je mentale gezondheid bij te houden? Het een kan niet zonder het ander.”

Zo houden de koningin en de prinsessen hun mentale gezondheid op peil.