Niemand zal ooit nog de emotionele toespraak vergeten die Frans Timmermans, toen nog onze minister van Buitenlandse Zaken, op 21 juli 2014 hield tijdens het spoeddebat van de Veiligheidsraad naar aanleiding van het neerhalen van de Malaysia Airlines vlucht nr 17, waarbij alle Nederlandse passagiers om het leven kwamen.

Op dat moment vertolkte hij perfect de gevoelens en de wanhoop van vrijwel alle Nederlanders. De speech ging de hele wereld over. En gisteren won hij met zijn PvdA ook nog eens de EU verkiezingen.

Nu hoopt Timmermans net zoveel succes te hebben met de verkoop van zijn villa in Heerlen. Hij heeft deze te koop gezet voor een prijs van 795.000,-- euro.

Zelf kocht hij de villa in oktober 2010 voor een bedrag van 575.000,-- euro en liet er een hypotheek op vestigen van 7 ton euro. Een leuke winst zit er dus wel in.

De koper krijgt een villa met een woonoppervlakte van 270 vierkante meter. Er zijn in totaal 12 kamers, waaronder 6 slaapkamers, 2 badkamers en een kantoorruimte.

Dit alles verdeeld over drie woonlagen plus kelder. Er bevindt zich in de villa een royale woonkeuken met alles erop en eraan, inclusief vloerverwarming.

De achtertuin is maar liefst 15.700 vierkante meter groot en ligt op het zuiden. Verder is er nog een vrijstaande garage voor 2 auto's en een wijnkelder om optimaal te kunnen genieten van het Bourgondische leven in het zuiden van Nederland..

De villa ligt op loopafstand van het centrum van Heerlen.