Toen Rafael en Sabia een liefdespaar vormden, huurden zij deze villa aan de Alster in Hamburg voor een bedrag van rond de 7000,-- euro per maand. Het contract werd door beiden ondertekend en dat komt Rafael nu duur te staan.

Alhoewel Rafael er al een tijdje niet meer woont, doet zijn ex Sabia dat wel. Gevolg is dat er een behoorlijke huurachterstand is ontstaan en wel van 43.000,-- euro. En dat bedrag moet Rafael nu even overmaken op de bankrekening van de eigenaar.

De Duitse wet schrijft voor dat niet een van de twee het huurcontract mag beeindigen, alleen de beide personen. In dit geval Rafael en Sabia. De laatste maakt geen enkele haast om de villa in Hamburg te verlaten en kan Rafael dus voor de kosten opdraaien.

De eigenaar van het optrekje mag het namelijk halen bij degene die het wel kan betalen. En zo zit van der Vaart voorlopig opgescheept met de maandelijkse huur van rond de 7000,-- euro per maand. De eigenaar al eerder laten weten Sabia er niet uit te willen zetten. met als reden dat hij niet van plan is een moeder met twee kinderen op straat te zetten.

Dit alles heeft toch wel heel veel weg van een regelrechte wraakactie van Sabia op haar voormalige geliefde Rafael.