In 2019 kocht Reinout Oerlemans dit prachtige pand in Amsterdam tegenover de artiesteningang van het Concertgebouw voor een prijs van 2.575.000 euro.

Even werd gesuggereerd dat het pand een pied a terre zou zijn voor als hij met zijn gezin in Nederland zou zijn. Niets bleek minder waar, want Reinout  zette het pand al vrij snel te huur voor een bedrag van 12.000 euro per maand.

Dat bleek te hoog gegrepen en hij verlaagde de huurprijs naar 8500 euro per maand. Het heeft niet tot het gewenste succes geleid, want nu a bijna een jaar zoekt hij nog altijd een huurder en wel per direct.

Uiteindelijk heeft hij het zelf als pied a terre gebruikt. Het is nu verkocht voor een bedrag van 3.050.000 euro. Een hypotheek rustte er niet op het pand. De winst bedraagt 450.000 euro!

Wat krijgt de koper voor zijn of haar geld? Het pand heeft een woonoppervlakte van maar liefst 355 vierkante meter en telt in totaal elf kamers, waaronder vijf slaapkamers en drie badkamers.

Dit alles verdeelt over vier woonlagen. Buiten balkons is er ook een achtertuin gelegen op het noordwesten. In de tuin staan bomen van 60 jaar oud.. Leuk detail: het pand heeft ooit dienst gedaan als kamerveruurbedrijf.