Gisteren werd bekend gemaakt dat de Nederlandse Staat Sywert van Lienden voor de rechter gaat slepen. Hij sloot met de overheid een mondkapjesdeal voor honderd miljoen euro en dit leidde tot een groot nationaal schandaal.

Verdelingsakte Sywert van Lienden en vriendin Ilse

Het kan daarom niet anders als dat het miljoenenschandaal spanningen heeft veroorzaakt tussen Sywert en zijn vriendin Ilse, moeder van zijn twee kinderen. Bekendeburen.nl legde namelijk de hand op de verdelingsakte tussen de Sywert en Ilse en die maakt duidelijk dat de twee uit elkaar zijn.

Zoveel kreeg de mondkapjesmiljonair voor zijn deel van het huis

Uit de akte blijkt dat op 23 september j.l.  Sywert zijn helft van de woning die hij samen met Ilse kocht aan haar heeft verkocht. De woning werd getaxeerd op 505.000 euro, gelijk aan de hypotheek. Volgens de akte moet Ilse hem, na een rekensom, een bedrag betalen van 155.335,37 euro. Dit heeft zij inmiddels ook gedaan. Op dezelfde datum heeft zij een hypotheek gekregen van 393.139 euro.

Waar is het geld van Sywert van Lienden?

Zoals bekend had de Staat voor een bedrag van 29,3 miljoen euro beslag gelegd, onder andere op deze woning. De vraag is dus of Sywert wel toestemming had om zijn deel te verkopen. Ook is het onduidelijk of er ook beslag is gelegd op het bedrag dat Sywert ontving en wat er verder met het beslag gaat gebeuren. Ondanks vragen van bekendeburen.nl hult het OM zich tot nu toe in een diep stilzwijgen.