Enkele maanden geleden zette actrice Renee Soutendijk haar dubbele benedenhuis in Amsterdam Oud Zuid te koop voor een bedrag van 2.150.000 euro.

Op deze prijs was er blijkbaar geen belangstelling, want zij heeft de vraagprijs voor haar optrekje met 150.000 euro verlaagd naar een vraagprijs van 1.999.000 euro.

Zelf kochten ze het pand in 2003 voor een onbekend bedrag. De hypotheek bedraagt 550.000 euro en op basis hiervan zouden zij een mogelijke winst kunnen maken van een vette 1,4 miljoen euro. 

De woning is verdeeld over 3,5e laag, heeft een heerlijke tuin op het zuiden, een grote kelder met een stahoogte van twee meter, twee royale slaapkamers en een semi-zelfstandige studio van 37 vierkante meter”.

Het totaal aantal kamers bedraagt zes, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers. Koken kan in de luxe open keuken die niet alleen is voorzien van diverse inbouw apparatuur, maar ook openslaande deuren heeft naar de tuin en een trap naar de kelder. Het huis ligt ook op een gezellig punt.

Het Vondelpark ligt bijvoorbeeld op loopafstand en gezellig winkelen kan in de nabij gelegen Cornelis Schuytstraat. Voor het parkeren van de auto is wel een vergunning noodzakelijk van de gemeente Amsterdam, maar er zou voor deze vergunning geen wachtlijst zijn en dat is natuurlijk goed nieuws voor de eventuele koper van het huis.