Vorig jaar juli dachten actrice Renee Soutendijk en haar man Thed Lenssen in 1 klap binnen te zijn na de verkoop van hun pand aan de Van Eeghenstraat in Amsterdam Zuid. Zij hadden het pand voor rond de 4,5 miljoen euro verkocht en betekende een winst van maar liefst 2,7 miljoen euro.

De koper bleek echter helemaal niet in het bezit te zijn van het geld, waardoor de koop niet doorging. Het bleek gewoon om een oplichter te gaan. Een ervaring, die Nicolette Kluijver ook al had met de verkoop van haar pand aan de Lairessestraat in Amsterdam.

Renee en haar ma besloten het pand niet gelijk weer in de verkoop te zetten, maar verhuurde het zolang. Een paar maanden geleden besloten ze toch het monumentale pand weer in de verkoop te zetten voor een prijs van 4.960.000,-- euro.

En gelukkig is hun optrekje weer verkocht en ook weer rond de 4,5 miljoen euro. Zelf kochten Renee en haar man het pand in 2005 voor 1,8 miljoen euro, zodat de miljoenenwinst straks op hun bankrekening zal worden bijgeschreven.

De koper krijgt in ieder geval een schitterende stadsvilla, een Rijksmonument, met een totale woonoppervlakte van maar liefst 566 vierkante meter. Het pand heeft vier woonlagen en het leuke hiervan is dat deze per lift met elkaar zijn verbonden. Het echtpaar bezit overigens nog in totaal een vier panden in Amsterdam.

Bekendeburen vroeg Thed Lenssen om een reactie over de oplichting van vorig jaar. ' Ik wil hier absoluut niet op ingaan. Mijn vrouw en ik zijn niet echt media gericht en dat willen we zo handhaven'. Ontkennen deed Thed in ieder geval niet.