Rick Engelkes keert in oktober na zeven jaar afwezigheid terug in het theater. Hij produceert de voorstelling Murder on the Nile en speelt in van de rollen. Hij heeft overigens een moeilijke tijd achter de rug.

RUZIE

Hij was betrokken bij de musical Willem van Oranje, maar stapte als aandeelhouder en bestuurder uit het produktiebedrijf Waterfront Entertainment. Dit naar aanleiding van een ruzie met zijn zakenpartner en ex zwager Pierre Karsten.

CORONASTEUM

Er werd een vette 4,3 miljoen aan coronasteun verleend en daarvan moet 3,7 miljoen worden terugbetaald. Maar dit heeft de theaterproducent er niet van kunnen weerhouden toe te slaan op de huizenmarkt.

MILJOENEN EURO'S AMSTERDAM ZUID

In 2022 kocht hij een pand aan de Koninginneweg in Amsterdam Zuid voor 2.120.000 euro. Een pand heeft drie woonlagen en een woonoppervlakte van 234 vierkante meter. Hij betaalde dit bedrag uit eigen zak en verhuurde het voor 4500 euro per maand.

Begin april van dit jaar kocht Rick het naastgelegen pand voor 2.125.000 en hier heeft hij wel een hypotheek laten afsluiten en wel voor iets minder dan 3 miljoen euro. De huurder van het naastgelegen pand verhuist hier naar toe en Rick gaat zelf in het pand wonen, dat hij twee jaar geleden kocht.

Totaal heeft Rick dus 4,25 miljoen euro uitgeven aan de twee panden!