RTL programma directeur en voormalig koningshuis deskundige Peter van der Vorst heeft zijn zeer luxe woonboerderij in Abcoude te koop gezet. Zoals de beelden laten zien is de woonboerderij, een monument, een lust voor het oog.

KOOPSOM PETER VAN DER VORST

Peter en zijn echtgenoot, die overigens Willem Alexander heet, kochten de boerderij in april 2016 voor een bedrag van 2.350.000 euro. Op het optrekje rust geen euro hypotheek. Dat is op zich niet verwonderlijk, want een jaar voor de koop kocht John de Mol Peter's bedrijf Van der Vorst Media B.V. en dat maakte hem in 1 klap multi miljonair.

WINST 

De vraagprijs van de boerderij bedraagt 4.950.000 euro en dat zou betekenen dat hij dik 2,5 miljoen euro winst gaat maken. Maar de koper krijgt wel waar voor zijn geld. De totale woonoppervlakte van de boerderij bedraagt 541 vierkante meter en van het bijgebouw 125 vierkante meter.. Dit bijgebouw beschikt over twee slaap- en twee badkamers.

BINNENZWEMBAD/ GYM

Uiteraard is de keuken zeer luxe en voorzien van alle benodigde inbouw apparatuur. Verder is er een binnenzwembad en een gym om de conditie op peil te houden.  En wat te denken van de 72 zonnepanelen en drie open haarden.

De woonboerderij, met in totaal 11 kamers, waaronder zes slaap en vier badkamers verdeeld over twee woonlagen plus kelder,  ligt zeer landelijk en toch maar op korte afstand van Amsterdam. Kortom; een waar woonparadijs, waar Peter en zijn echtgenoot op zeker al die jaren van hebben genoten.

De reden van de verkoop is dat Peter weet terug wil naar Amsterdam.