Na het nog even te hebben geprobeerd, hebben Ruben Nicolai en zijn vriendin Laurien besloten om defintief een punt te zetten achter hun relatie. Gelijk hebben ze dan ook maar hun luxe maisonnette in het centrum van Amsterdam te koop te zetten. Beiden zijn namelijk eigenaar van het optrekje.

De verkoopprijs is 975.000,-- euro. Zelf kocht Ruben de dubbele benedenwoning in april 2008 voor een prijs van 675.000,-- euro en liet er een hypotheek op vestigen van 9 ton euro. Op basis van de hypotheek lijkt de verkoop weinig winst op te leveren.

De koper krijgt een maisonnette met een woonoppervlakte van 168 vierkante. Het totaal aantal kamers bedraagt 5, waaronder vier slaapkamers en een zeer luxe badkamer.  De masterbedroom beschikt over een walk-in closet.

Er is een zeer luxe open keuken met openslaande deuren naar de prive tuin van 12 vierkante meter, die op het zuiden is gelegen. Dit alles verdeeld over twee woonlagen.  De servicekosten bedragen 530,-- euro per maand. Parkeren van de auto kan op 2 manieren: of middels een parkeervergunning van de gemeente of het huren van een verderop gelegen parkeerplaats voor 235,-- euro per maand.