Dieetgoeroe Sonja Bakker heeft haar luxe penthouse aan de Herengracht in Amsterdam te huur gezet. Zelf is zij met vriend en kids verhuisd naar haar villa in het Noord Hollandse plaatsje Bergen.

Sonja vraagt voor het penthouse een maandelijkse huur van 3850 euro en dat is inclusief servicekosten. Daarbij moet de huurder een eenmalige waarborgsom op haar bankrekening overmaken van 7700 euro. Natuurlijk is dit niet voor iedereen weggelegd. En wat krijgt de geluksvogel hiervoor terug?

Het penthouse/ dubbele bovenhuis heeft een totale woonoppervlakte van 175 vierkante meter. Het totaal aantal kamers bedraagt vier, waaronder drie slaapkamers en twee badkamers, verdeeld over twee woonlagen.

De keuken is zeer luxe en van alle gemakken voorzien inclusief een keukeneiland.  Ook is er nog een groot dakterras met uitzicht over de Amsterdamse binnenstad. Voor het parkeren van de auto is helaas wel een vergunning nodig. En wat te denken van dit?

“De woonkamer heeft ramen over de gehele breedte van het pand en geeft je hiermee een schitterend uitzicht over de Herengracht richting de Driekoningen- en de Raadhuisstraat. Met de open haard maak je koude winteravonden snel knus en gezellig.

Daarnaast is de woning voorzien van allerlei technische snufjes zoals een geluidsinstallatie en een televisie die verborgen is in een van de vensterbanken”, zo schrijft de makelaar. En hier houdt het niet mee op. Zodra je de deur uitkomt sta je in het volle leven.

Er is aan cafe’s en restaurantjes geen gebrek en de gezellige Jordaan en de Westerkerk bevinden zich op loopafstand.