Thomas Acda heeft kort voor de kerst zijn pand aan de Brouwersgracht in Amsterdam laten passeren bij de notaris. Daardoor weet bekendeburen voor welke prijs Thomas het pand heeft verkocht.

In eerste instantie had hij zijn optrekje, welke hij ooit van Katja Schuurman had gekocht, te koop gezet voor een prijs van 2,5 miljoen euro.

Dat bleek te hoog te zijn gegrepen. Best wel een teken, want normaal gesproken gaan de grachtenpanden in Amsterdam als warme broodjes over de toonbank.

Helaas gold dat niet voor Thomas. Hij verlaagde al vrij snel de vraagprijs naar 2.250.000 euro ofwel een verlaging van een kwart miljoen euro.

Maar daarmee was hij er nog niet. De uiteindelijke verkoopprijs is 2.150.000 euro ofwel nog een ton euro minder dan de vraagprijs. Al met al heeft Acda 350.000 euro moet toegeven op de oorspronkelijke vraagprijs.

Er rustte een hypotheek op het pand van 1,5 miljoen euro. Uiteindelijk heeft hij een winst kunnen realiseren van 650.000 euro en ach, dat is toch nog een prachtig kerstcado!!

SONJA BAKKER JAT NOG ALTIJD ALLES BIJ ELKAAR