Voormalig televisiepresentator Hans van der Togt kocht dit grachtenpand in het Friese plaatsje Achlum, een terpdorp ten zuidoosten van Harlingen, voor de prijs van 156.500,--, terwijl de vraagprijs 164.500,-- euro bedroeg.  Hij liet er een hypotheek op vestigen van 150.000,-- euro.

Hij verruilde hierdoor zijn woonboot in Amsterdam voor het landelijke gelegen grachtenpand in dit Friese dorpje. Lekker genieten van de natuur en rust. Zijn woonboot verhuurde Hans. Maar nu een aantal jaren later ziet de koop toch iets als te 'impulsief' en 'te snel''.

Met de Kerst verblijft hij tien dagen op de woonboot in Amsterdam en als dit hem heel erg bevalt, gaat Hans het huurcontract ontbinden en weer lekker op de boot wonen. Hij zal zijn Friese huisje dan gebruiken voor bijvoorbeeld weekends.

Het pandje, een Rijksmonument, heeft een totale woonoppervlakte van 120 vierkante meter en bestaat uit totaal vier kamers: drie slaapkamers en 1 badkamer met ligbad, douche en wc.

Koken kan Hans in de knusse open keuken met diverse inbouw apparatuur. Verder is er een achtertuin van 182 vierkante meter, die op het noorden is gelegen. Het pand ligt uiteraard aan het water. Maar Amsterdam werkt toch wel, ondanks de rust en het prachtige landschap, als een magneet