Nadat bekend werd dat de Meilandjes, vanwege een conflict met de gemeente Bronckhorst, de woonboerderij in Hengelo zouden gaan verkopen was natuurlijk de vraag of iemand er wel in zou zijn geinteresseerd.

De Meilandjes bleken er, volgens de gemeente, voor de deel illegaal te wonen terwijl de makelaar daar niets over had gezegd. Ineens mocht Erica niet in haar appartement wonen omdat dit een kantoorbestemming heeft.

En dat terwijl er een badkamer en een keuken aanwezig is. Natuurlijk hadden de Meilandjes hierop de makelaar kunnen aanspreken of de strijd kunnen zijn aangegaan de gemeente om het alsnog een woonbestemming te geven.

De Meilandjes kozen ervoor om beiden niet te doen en de boerderij te verkopen. En ineens was tot verrassing van iedereen de boerderij verkocht.

De geruchten die de ronde doen verklaren een hoop. De koper zou, volgens deze geruchten, Talpa of een van de dochtermaatschappijen zijn.

Niet geheel onlogisch, want in het nieuwe seizoen moeten de Meilandjes op huizenjacht en dan moet deze ruis er niet tussendoor lopen. Het klinkt zeer logisch.

Voor hoeveel de boerderij is verkocht is nog niet bekend. Daarvan is in het Kadaster tot op heden niets van terug te vinden. Evenmin de naam van de koper.

Maar iedereen is bij deze oplossing gebaat. De Meilandjes konden op huizenjacht en Talpa hoefde het script niet te veranderen.